Yanına da Kızarmış Patates: Salçalı Et

Salçalı biftek tarifimizin lezzetini bilenler bilir. Yanında servis edilen koyu kıvamlı patates püresi ya da küp şeklinde kızartılmış patatesler eşliğinde leziz mi leziz olur. Biftek haricinde iri parçalar halinde kesilmiş kuzu eti ile de hazırlanabilen salçalı et tarifimiz var sırada.

Püf noktalarını dikkatlice okuyup mutfağa gireceklere şimdiden afiyet olsun.

Salçalı Et Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
800 gram kuzu eti ya da biftek
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

Püf noktası:

Mümkünse ızgara izli döküm tava kullanmaya ve etleri yüksek ısıda mühürlemeye dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları ilave edebilir, pişirme süresini kısaltmak adına düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı ince ince kesin, arzuya göre rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Domates salçasını sıcak su ile karıştırıp kıvamını açın.

Zeytinyağını ızgara izli döküm bir tavada kızdırın. İnce dilimlenmiş biftek ya da iri parçalar halinde doğranmış kuzu etlerini yüksek ateşte mühürleyin.

Kızartma yağının fazlasını süzdürdükten sonra sıcak suyla açılmış domates salçası ve kuru soğanları ekleyin.

Yüksek ateşte pişirmeye devam ettiğiniz eti baharatlarla çeşnilendirip yumuşayana kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.