Şambali Tatlısı

Kolay malzemeler, pratik tarifler MigrosTV’de. Tabii tatlılar vazgeçilmezimiz. Şimdi sizlere önerimiz, hem pratik, hem kolay malzemeli, kısa sürede hazır edebileceğiniz, aynı zamanda geleneksel lezzete de doyacağınız bir tarif var.

sambali-tatlisi

Hazırlama süresi: 60 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Porsiyon sayısı: 15-20

Malzemeler

-½ kilo irmik

-1 su bardağı şeker

-172 su bardağı un

-1.5 su bardağı sulu yoğurt

-1 tepeleme çay kaşığı karbonat

-1 tatlı kaşığı limonsuyu

-1 tatlı kaşığı vanilya

Şerbeti için

-4 su bardağı şeker

-3.5 su bardağı su

-1 yemek kaşığı limon suyu

-1 fiske tuz

Yapılışı

1. İrmik, un, şeker ve vanilyayı derince bir kaba alın.

2. Orta kısmına karbonatı koyup limon suyunu üzerine dökün kabarmasını sağlayın.

3. Yoğurdu ilave edip elinizle veya bir spatula ile tüm malzemenin karışmasını sağlayın.

4. Yağlanmış orta boy fırın kabına döküp üzerini spatula ile düzleyin.

5. Ve üzerini örterek 1 saat kadar hamuru dinlenmeye bırakın.

6. Fırına vermeden önce dilimleyin her dilimin üzerine kabuğu soyulmuş badem yerleştirin.

7. Önceden 170 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

8. Şerbet malzemelerini bir tencereye koyun ve 20 dakika kadar kaynatın ve ılımasını bekleyin.

9. Fırında çıkan şambalinin dilimlerini bıçakla yeniden belirgin hale getirin ve ılık şerbeti dökün.

10. İyice soğuduktan sonra servis edin.

Pişirme Önerisi:

İrmiklerin şişip kabarması için hamur mutlaka en az 1 saat dinlenmelidir.