Mevsim Tazesi: Sardalya Tava

Yağ asitleri ve protein açısından zengin, kalsiyum ve selenyum kaynağı mevsim tazesi sardalyayı bu dönemde soframızdan eksik etmiyoruz. Kalori değeri düşük, besin değeri yüksek balıkları Migros taze reyonlarından temin edip soluğu mutfakta alıyoruz.

Fırında da pişirebileceğiniz sardalyayı baharat ve un karışımıyla çeşnileyip kızartmaya ne dersiniz? Sardalya tava yanına çoban salata yakışır diyerek tarife geçiyoruz.

Sardalya Tava Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 kilogram sardalya
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır unu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/4 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

1 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

Dikkatli bir şekilde ayıkladığınız balıkları, bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra az miktarda tuzla tuzlayın.

Pişirme önerisi:

Un karışımına arzu ettiğiniz toz ve kuru baharatları ekleyebilir, kızartma işleminde mısır özü yağı kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Çoban salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

İç kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız balıkların fazla suyunu süzdürün. Az miktarda tuz ilavesiyle tuzlayın.

Elenmiş un, mısır unu, tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi düz bir tabakta harmanlayın.

Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Sardalyaları hazırladığınız unlu karışıma batırın.

Kızgın yağa bıraktığınız balıkları hafif bir renk alana kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir servis tabağında dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.