Antibiyotik Niyetine: Sarımsak Turşusu

Faydaları arasında kötü kolesterolü düşürmesi, kalp sağlığını koruması, tansiyonu dengelemesi olan pek çok farklı vitamin ve mineralleri bünyesinde barındıran sarımsağın turşusunu kurup ev yemekleri yanında servis ediyoruz.

Günde bir diş de olsa doğal antibiyotik sarımsak turşusu tüketmek sağlığınıza da #iyigelecek.

Sarımsak Turşusu Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

800 gram sarımsak
1 su bardağı sirke
2 dal taze biberiye
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 dal kereviz sapı
500 ml. su
1 çay kaşığı tane karabiber

Püf noktası:

Taze sarımsak kullandığınız takdirde kabuklu ve bütün olarak kullanın.

Taze biberiyeleri ayıkladıktan sonra ekleyin, kereviz saplarını bol suda yıkadıktan sonra kullanın.

Servis önerisi:

Hazırladığınız turşuyu ısı ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza edin. 12-15 gün beklettikten sonra servis edin.

Kapağını açtığınız ve servis ettiğiniz turşuyu sonrasında buzdolabında muhafaza edin.

Nasıl Yapılır?

Tek tek ayırdığınız sarımsakları derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve az miktarda kaya tuzu ilavesiyle kısa bir süre haşlayın.

Fazla suyunu süzdürdüğünüz sarımsakları buzlu, soğuk suya alıp kısa bir süre beklettikten sonra kabuklarını ayıklayın.

Önceden temizlenmiş ve kurulanmış turşu kavanozuna ayıkladığınız sarımsak, biberiye ve kereviz dalları, tane karabiberleri ekleyin.

Küçük bir sos tenceresine aldığınız az miktarda suyu, toz şeker ve kaya tuzuyla kaynatın.

Daha sonra ocaktan alıp ılınması için beklettiğiniz salamura karışımına sirke ilave edin.

Salamura karışımını kavanoza ekleyip üzerini kapatın. Isı ve ışık görmeyen bir yerde iki hafta kadar muhafaza ettiğiniz sarımsak turşusunu servis edin.