Enfes Atıştırmalık: Sarımsaklı Fıstıklar

Lezzeti damakta kalan kaju fıstıklarına farklı bir aroma katarak yeniden deneyimledik, siz de deneyin.

kaju

2 kişilik

Hazırlama süresi: 3 dakika

Pişirme süresi: 6-8 dakika

Malzemeler

1/2 su bardağı kaju fıstık

1/2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı sarmısak tozu

1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye

1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen

1/ çay kaşığı tuz

Yapılışı

Önce baharatları bir kasede iyice karıştırın.

Daha sonra fıstıkları ilave ederek tüm malzemenin birbirine karışmasını sağlayın.

Tavayı önce ısıtın ve içine birkaç damla su serpiştirin.

Ve hemen fıstıklı karışımı içine boşaltın.

Tavayı sürekli sallayarak 6-8 dakika kadar kavurun.

Soğumasını bekledikten sonra servis edin.

Servis önerisi:

Fıstıklar kavrulduktan sonra hafif yumuşak olabilir bu nedenle servisten önce mutlaka soğumasını bekleyin. Bu esnada fıstıkların geniş bir zeminde hiç karıştırılmadan soğumasını sağlamalısınız.