Vitaminine Doygun: Sebze Çorbası

Hafif bir başlangıç olarak tercih edilen sebze çorbası, diyet çorbaların da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Arzuya göre tavuk ya da et suyuyla hazırlanan çorba, terbiyeli ya da terbiyesiz olarak servis edilebiliyor.

Vitamin ve mineral yönünden zengin, oldukça renkli bir içeriğe sahip sebze çorbası sıcak ekmek dilimleri eşliğinde kaşık kaşık içiliyor.

Sebze Çorbası Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

2 adet orta boy patates

2 adet orta boy havuç

½ demet ıspanak

2 adet kereviz sapı

250 gram brokoli

5 su bardağı sıcak tavuk suyu

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Pişirme önerisi:

Kereviz sapı yerine arzuya göre ince ince doğranmış pırasa kullanabilirsiniz. Sıcak çorbayı, taneli olarak servis edebileceğiniz gibi elektrikli bir çırpıcıdan geçirip püre halinde de servis edebilirsiniz.

Sebze çorbasını arzuya göre az miktarda kavurduğunuz un ve domates salçası ilavesiyle hazırlayabilir, çorbaya bu şekilde kıvam verebiliriz.

Servis önerisi:

Servis kâselerine aldığınız dumanı üzerinde çorbayı rendelenmiş cheddar peyniri ve ince kıyılmış frenk soğanı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları iri parçalar halinde yemeklik doğrayın. Patates ve havuçları soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.

Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını bütün olarak bırakın. Sert kök kısımlarını aldığınız brokoliyi küçük çiçeklerine ayırın. Çorbaya farklı bir tat katacak kereviz saplarını incecik kesin.

Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. Sırasıyla; kuru soğan, sarımsak, havuç, brokoli, kereviz sapı, patates ve ıspanak yapraklarını ekleyip kısa süre kavurun.

Önceden hazırladığınız sıcak tavuk suyu, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Terbiyesi için; küçük bir kaba aldığınız yumurta sarısı, yoğurt, un ve taze sıkılmış limon suyunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyip ılıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın.

Pişirme işlemini kısık ateşte ve yaklaşık 10 dakika kadar sürdürdükten sonra koyulaşıp kıvam alan sebze çorbasını ocaktan alıp sıcak olarak servis edin.