Sebze ve Meyvenin En İyisini Seçme Rehberi

İşi rehberliğe döktük anlayacağınız. Şüphe yok ki Migros‘ta en tazesi sizi bekler ancak olur ya iyinin de iyisini seçmekse hedefiniz, buyurun rehberlik servisimize. Zira sizin için en iyi sebze ve meyvenin nasıl seçileceğini araştırdık.

1- Avokadonun yüzeyi koyu yeşil olmalı. Altın kural ise asla sert olmaması; bastırdığınız minik de olsa bir çukur oluşmalı. Bu avokadonun iyisi demektir.

avokadonunyararları

2- Patlıcanın yüzeyi koyu mor ve parlak olmalı. Nispeten hafif de olsa ağır olmalı, orta büyüklük ise ideal.

patlican

3- Ananasın yaprak kısımları ince, gövdesindeki kahverengi alanlar da alabildiğine koyu olmalı. Elinize aldığınızda mis gibi tatlı ve buram buram meyveli kokuyorsa tamamdır, alınız.

ananas-saglik

4- Narın iyisi, yüzeyinin aşırı kuru olmasından anlaşılır. Yüzeyi kurudur ama kırmızısı da bir o kadar parlaktır. Kilit nokta kokusuz olması.

nar

5-Kabağın yüzeyi pürüzsüz ve lekesiz olmalı. Uzunluğu 15-20 cm’i geçmemeli, geçiyorsa dokunmayın bile.

kabak-kizartmasi

Pratik fikirler, bilinmeyen mutfak sırları ve hayat kolaylaştıran öneriler ile MigrosTV‘yi takip etmeye devam edin.