Vitamini Suyunda: Sebzeli Dana Haşlama

Şifası suyunda, tam bir vitamin deposu sebzeli dana haşlama… Havuç gibi kök sebzelerle lezzetlenen dana haşlamalık et; defne yaprağı, sarımsak ve tane karabiber ilavesiyle çeşnileniyor, arzuya göre limon suyu ilavesiyle servis ediliyor.

Ayıklanmış maydanoz yaprakları ilavesiyle servis edebileceğiniz sebzeli dana haşlama yemeği, vitamin ve mineral desteğiyle sofralarınıza konuk oluyor.

Sebzeli Dana Haşlama Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
800 gram dana haşlamalık et
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy havuç
2 adet defne yaprağı
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

1/4 demet maydanoz

Püf noktası:

Et ve sebzeleri, suyunu bırakmayıp lezzetini hapsetmesi için yüksek ateşte mühürlemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz kök sebze ve baharatları ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Uç kısımlarını alıp kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları bütün olarak bırakın.

Kabuklarını soyduğunuz havuçları kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde iri parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadığınız dana haşlamalık etlerin fazla suyunu süzdürüp kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Haşlamalık etleri ekleyip yüksek ateşte mühürleyin. Doğranmış kuru soğan, sarımsak ve havuçları ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

Defne yaprakları ve domates salçasını ilave edin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

Son olarak sıcak su eklediğiniz sebzeli dana haşlama yemeğini; kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte, 30-35 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Arzuya göre maydanoz yaprakları ekleyin.