Piknik Zamanı: Sebzeli Dana Şiş

Mangalın yıldızı kırmızı ettir” diyenlere #iyigelecek bir et tarifi var sırada. Sebzeli dana şiş yapımında, doğranmış sebzelerle sıra sıra dizilmiş mevsim sebzeleri ızgara ya da fırında pişiriliyor. Sadece baharat ve zeytinyağıyla çeşnilenen dana şiş tarifini farklı garnitürlerle zenginleştirmek de damak tadınıza kalıyor.

Kuskus pilavı ve zahterli fırın patates iyi birer seçenek olabilir.

Sebzeli Dana Şiş Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 kilogram dana şiş
2 adet dolmalık kırmızı biber
2 adet dolmalık sarı biber
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Sebzeli dana şişleri kurutmadan aralarda ters yüz ederek pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Sebzeli dana şişleri, arzuya göre ızgara teli üzerinde fırında da pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre az miktarda soya sos ve kuru kekik eşliğinde servis edebilirsiniz.

Mevsim yeşillikleri ya da salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yapılışı:

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri iri parçalar halinde kesin.

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.

Derin bir kaba aldığınız şişlik dana eti ve doğranmış sebzeleri; zeytinyağı, deniz tuzu ve karabiber ilavesiyle harmanlayın.

Tahta şişlere bir adet et, bir adet sebze olmak üzere sıralayın. Izgara üzerinde aralarda ters yüz ederek pişirin. Sıcak olarak servis edin.