Tadına Doyum Olmaz: Sebzeli Ekmek Dilimleri

Domatesli bruschetta dilimlerine rakip olacak bir tarif sebzeli ekmek dilimleri. İnce ince dilimlenmiş sakız kabaklar, iri parçalar halinde doğranmış renkli dolmalık biberler, aromalarını vermek üzere can atan kekik, zeytinyağı ve sarımsak… Mozzarella peynirinin eriyen dokusu üzerinde kızaran sebze dilimlerinin tadına doyum olmuyor, kahvaltı keyfi uzadıkça uzuyor.

Sebzeli Ekmek Dilimleri

12 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

12 dilim ekmek

2 adet orta boy kırmızı dolmalık biber

2 adet orta boy sarı dolmalık biber

2 adet orta boy kabak

4 diş sarımsak

4 top mozzarella peyniri

2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin

5 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı balsamik sirke

1 dal taze biberiye

1 tatlı kaşığı dağ kekiği

½ tatlı kaşığı pul biber

½ çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Baget ekmek dilimleri üzerine zeytinyağı gezdirip onları daha kıtır hale getirebilir, arzuya göre aromalı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz sebzelere kahvaltılık ekmek dilimleri üzerinde yer verebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri iri parçalar halinde dilimleyin. Kabuklarını alacalı soyduğunuz kabakları ince ince dilimleyin.

Sarımsak ve taze mozzarella peynirleri ince ince dilimleyin. Taze biberiye dallarını ayıklayın.

Dilimlenmiş sebzeleri; zeytinyağı, dağ kekiği, pul biber, biberiye dalları ve tuz ilavesiyle marine edin.

Marine sebzeleri, önceden ısıtılmış ızgara izli tavada ters yüz ederek kısa bir süre pişirin. Baget ekmek dilimleri üzerine mozzarella peynirleri ve ızgara sebzeleri yerleştirin. İnce ince doğranmış sarımsak dilimleriyle son dokunuşu yapın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika kadar pişirdiğiniz ekmek dilimlerini, balzamik sirke ve dilimlenmiş siyah zeytin dilimleri ilavesiyle ılık olarak servis edin.