Geleneksel Türk mutfağının baş ucu yemeklerinden et kavurma tarifimiz sebzelerle renkleniyor.
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
- ½ kilo dana eti
- 3 yemek kaşığı kuyruk yağı
- 3 adet domates
- 2 adet dolmalık yeşil biber
- 2 adet kapya kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
- Kuyruk yağını çok küçük küpler halinde şeklinde doğrayın ve ısınmış tavaya alıp altın rengi olana kadar bekleyin.
- İçinden kızarmış yağları bir kaşık yardımıyla çıkarın.
- Kuşbaşı şeklinde doğradığınız dana etini içine atın.
- Arasıra karıştırarak kızgın ateşte soteleyin.
- Hafif su salıp tekrar çekmesini bekleyin.
- Biber ve soğanları irice doğrayın ve sarmısaklarla beraber ete ilave edin.
- Hafif renkleri dönünce kabuğu soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesleri, defne yapraklarını, tuz ve karabiberi de ekleyerek kızğın ateşte 1-2 dakika karıştırın.
- Tereyağını da kavurmanın üzerine bırakarak tencerenin kapağını kapatın.
- Ağır ateşte 20 dakika kadar pişmesini bekleyin.
- Servis kabına alarak içindeki defne yaprağını çıkarıp ikram edin.
Pişirme Önerisi:
Son aşamada etlerin pişmediğini hissederseniz 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.