Sebzeli Et Kavurma

Geleneksel Türk mutfağının baş ucu yemeklerinden et kavurma tarifimiz sebzelerle renkleniyor.

et-kavurma

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

  • ½ kilo dana eti
  • 3 yemek kaşığı kuyruk yağı
  • 3 adet domates
  • 2 adet dolmalık yeşil biber
  • 2 adet kapya kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

  1. Kuyruk yağını çok küçük küpler halinde şeklinde doğrayın ve ısınmış tavaya alıp altın rengi olana kadar bekleyin.
  2. İçinden kızarmış yağları bir kaşık yardımıyla çıkarın.
  3. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız dana etini içine atın.
  4. Arasıra karıştırarak kızgın ateşte soteleyin.
  5. Hafif su salıp tekrar çekmesini bekleyin.
  6. Biber ve soğanları irice doğrayın ve sarmısaklarla beraber ete ilave edin.
  7. Hafif renkleri dönünce kabuğu soyulmuş küp şeklinde  doğranmış domatesleri, defne yapraklarını, tuz ve karabiberi de ekleyerek kızğın ateşte 1-2 dakika karıştırın.
  8. Tereyağını da kavurmanın üzerine bırakarak tencerenin kapağını kapatın.
  9. Ağır ateşte 20 dakika kadar pişmesini bekleyin.
  10. Servis kabına alarak içindeki defne yaprağını çıkarıp ikram edin.

Pişirme Önerisi:

Son aşamada etlerin pişmediğini hissederseniz 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.