Sebzeli Galeta

Nefis sebzeler eşliğinde pratik ve lezzetli bir galeta hazırlamaya ne dersiniz? Evde de yapabileceğiniz bu farklı lezzeti mutlaka deneyin.

galeta

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Porsiyon sayısı: 2

Malzemeler

-1.5 su bardağı un
-150 gram soğuk margarin
-1 çay kaşığı tuz
-1 kahve fincanı soğuk su
-İç malzemesi için

-1 su bardağı rendelenmiş kaşar

-15 dilim sucuk
-4-5 kiraz domates
-1 dal taze Biberiye
-1 dal taze Kekik

Yapılışı

1. Soğuk margarini küp küp doğrayın.
2. Unu bir kaba alalım tuzu ilave edip margarinle ve soğuk su ile yoğurun.
3. Üzerini kapatarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
4. Hamuru pişirme kağıdı arasında 1 cm kalınlığında açın.
5. Kağıtla birlikta tepsiye alın.
6. Hamurun kenarlarında epeyce boşluk bırakarak önce kaşarı yayın.
7. Sucuk üzerine tekrar kaşar ve sonrada domatesleri ortadan keserek yerleştirin.
8. Taze kekik ve biberiyeyi serpiştirin.
9. Hamurun kenarlarını pile pile malzemelerin orta kısmı açık kalacak şekilde katlayın.
10. Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
11. 180 derece ısınmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyetler olsun.

Not:Hamurun kıtır kıtır olması için malzemelerin kesinlikle soğuk buzdolabından henüz çıkmış olması gereklidir.