Sebzeli Kiş

Sebzelerin muhteşem birlikteliği, tart hamurunun tuzlu ikizi… Nefis sebzeli kiş tarifimiz misafir tabaklarınızda, çay, kahve saatinizde fark yaratacak, mutlaka deneyin!

sebzeli-kis

Hazırlama süresi: 6o dakika

Pişirme süresi: 40-50 dakika

Porsiyon sayısı: 8

Hamuru için malzemeler:

-250 gr un

-150 gr tereyağ ( küp küp doğranmış)

-3 yemek kaşığı su (soğuk)

-1/2 tatlı kaşığı tuz

-3 adet yumurta sarısı

İç Harcı için malzemeler

-1 büyük rendelenmiş kabak 

-1 kase ıspanak

-1 adet havuç rendelenmiş

-1 adet soğan

-1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 su bardağı krema

-3 adet yumurta sarısı

-1 çay kaşığı tuz

-Karabiber, pul biber

-1 çay bardağı kaşar peyniri rendelenmiş

Yapılışı

1. Bir kasede yumurta sarıları ve suyu çırpın.

2. Bir çırpma kabında un ve tuzu harmanlayın. Küp küp tereyağ parçalarını ekleyin ve parmak uçlarınızla una yedirerek ezin.

3. Kum gibi bir kıvam alana dek parmak uçlarınızla bir yandan tereyağını ezerek una yedirmeye devam edin. 

4. Yumurtalı su karışımını ekleyin ve yoğurun.

5. Streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.

6. Dolapta dinlendikten sonra tezgahınızı hafif unlayın ve hamuru merdane ile açarak tart kalıbından biraz daha geniş olacak şekilde açın. 

7. Hamuru merdaneye dolayarak kalıbınızın üzerine örtün ve iç kısımlarını da elinizle yerleştirdikten sonra kenardan taşan fazlalıklar için kenar kısımlarından merdane ile geçin.

8. Buzdolabında 20 dakika bekletin.

9. Fırınını 180 derecede ısıtmaya başlayın.

10. Dolaptan çıkartıp çatalla tabanında delikler açın ve içine kenarından hafif taşacak şekilde yağlı kağıt veya alüminyum folyo koyup içini kuru nohut ile doldurun.

11. Fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika kenarları kızarıncaya dek pişirin.

12. Bir tavaya zeytinyağı ve yemeklik küp küp doğranmış soğanı koyup 2 dakika kavurun.

13. Havuçları ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra kabak ve küçük küçük doğranmış ıspanakları ekleyin.

14. Hepsi pişip yumuşayana kadar kavurun pişince altlarını kapatın.

15. Bir kasede krema, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve pul biberi birbirleriyle karışana dek çırpın. 

16. İçine soğuyunca sebze karışımını ekleyin. 

17. Fırından hamurunuz çıkar çıkmaz içine sebzeli kremalı harcı dökün ve kaşar peyniri serpiştirip yeniden fırınlayın.

18. Üzeri güzelce kızarana dek pişirin.

19. Ilıdıktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi:

Nohutları tart hamurunun üzerine koyup pişirmemizin sebebi fırında kenarları pişerken tabanının kabarmamasını sağlamak içindir.