Sebzesiz Olmaz: Sebzeli Köfte

Bezelye, börülce ve havuç… Mini mini köftelerle birlikte fırına giriyor, pratik bir şekilde hazırlanan sebzeli köftenin tadına doyum olmuyor. Arzuya göre yaz kokulu mevsim domatesleriyle hazırlanan domates sosu eşliğinde servis edilebiliyor.

Arzuya göre derin dondurucuda beklettiğiniz köftelerle de hazırlayabileceğimiz tarifimizi denediniz mi?

Sebzeli Köfte Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

2 adet orta boy havuç
1 su bardağı bezelye
250 gram börülce
1 dal biberiye

Köftesi için:

400 gram orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Köfte harcına damak tadınıza uygun baharatları ekleyebilir, ev yapımı galeta unu kullanabilirsiniz.

Kısa bir süre haşladığınız sebzeleri, soğuk ve buzlu suya alıp şokladıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle fırınladıktan sonra servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Köftesi için; derin bir karıştırma kabına aldığınız orta yağlı kıymayı, yumurta, rendelenmiş kuru soğan ve sarımsak, galeta unu, zeytinyağı ve baharatlar ilavesiyle karıştırın.

Küçük parçalara ayırdığınız köfte harcından top köfteler hazırlayın. Arzuya göre yağsız bir tavada kısa süre kızartın.

Uç kısımlarını aldığınız taze börülceleri ortadan ikiye kesin. Bezelyelerle birlikte kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyduğunuz havuçları da ayrı bir yerde kısa süre haşlayıp soğuttuktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın.

Kızarttığınız köfteleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Kaynar suda haşlayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz sebzeleri ekleyin.

Ayıklanmış biberiye dalları ve arzuya göre ilave ettiğiniz baharatlar eşliğinde 200 derece fırında üzeri kızarana pişirin. Sıcak olarak servis edin.