Tadı Damaklara: Sebzeli Kuzu Şiş

Lezzetli mangal etkinliklerine, balkonlarda kurulan ve keyfi uzun uzadıya devam eden sofralara yakışacak nefis bir et tarifi. Domates, kuru soğan, yeşil biber ve arzuya göre ekleyeceğiniz sebzeler eşliğinde hazırlayabileceğiniz kuzu şiş tarifi mangal keyfi yapmak isteyenlere #iyigelecek!

Mangal salatasız olmaz diyenlere Frambuazlı Semizotu Salatasını öneriyoruz.

Sebzeli Kuzu Şiş Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 kilogram sebzeli kuzu şiş
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy yeşil biber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Marinasyon karışımına aldığınız kuzu şişleri en az 20 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Kuzu şişlerin arasında arzuya göre patlıcan ve kabak dilimlerine de yer verebilirsiniz.

Yapılışı:

Kabuğunu soyduğunuz 1 adet kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Diğer bir soğanı halka halka dilimleyin. Sarımsağı rendeleyin.

Uç kısımlarını aldığınız domatesleri halka halka dilimleyin. Yeşil biberleri arzuya göre iri parçalar halinde kesin.

Kuzu şişleri derin bir kaseye alın. Zeytinyağı, süt, rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirin.

Marinasyon karışımına buladığınız etleri buzdolabında 30 dakika kadar marine edin.

Şişlere bir adet kuzu eti, soğan halkası ve domates dilimi olmak üzere dizin. Izgara izli, döküm tavada ters yüz ederek kızartın. Arzuya göre lavaş eşliğinde sıcak olarak servis edin.