Diyete Uygundur: Sebzeli Tavuk Şiş

Beyaz et tariflerine bir yenisini ekliyor, pratik bir şekilde hazırladığımız sebzeli tavuk şiş tarifiyle diyet menülerinize de konuk oluyoruz.

Renkli dolmalık biberler, patlıcan ve kırmızı soğan ilavesiyle hazırladığımız tavuk şişleri; arzu ettiğiniz sebzeler ile harmanlayabilir farklı baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.

Tavuk Şiş Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

400 gram kemiksiz fileto tavuk göğsü
1 adet orta kırmızı soğan
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy sarı dolmalık biber
1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dal biberiye
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı ince çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı toz kişniş

Püf noktası:

Porsiyonluk şişlere geçirdiğiniz fileto tavuk göğüslerini uzun bir süre, buzdolabında marine edebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Porsiyonluk olarak hazırladığınız tavuk şişleri, yağsız tavada arkalı önlü ters çevirerek de pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Önceden hazırladığınız cacık ya da domates sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kemiksiz fileto tavuk göğüslerini iri küpler halinde kesin.

Ortadan ikiye kestiğiniz renkli dolmalık biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkartın. Damar kısımlarını aldığınız biberleri iri parçalar halinde kesin.

Uç kısımlarını aldığınız kabağı ince ince dilimleyin.

İri küpler halinde kestiğiniz fileto tavuk göğüslerini; bir dilim kabak, bir dilim renkli biber olmak üzere tahta şişlere geçirin.

Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, ayıklanmış biberiye, tuz, ince çekilmiş tane karabiber ve toz kişniş ilavesiyle harmanlayıp buzdolabında marine edin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine dizdiğiniz sebzeli tavuk şişleri, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.