Çok Şaşırdık; Sonbahar Sebzeleriyle Yapılan 3 Tatlı Tarifi

 

Alışmışız bir kere…

Tatlıyla tuzlu karışmaz ezberine… Avokado yatağında köfteler, karpuzdan ekmekler, ızgarada nar gibi kızarmış ananaslar derken çıtayı epey bir yükselmiştik bu ‘ezber bozma’ işinde… “Mutfakta yeniliklere açığım!” diyenlerdenseniz, gelin sizinle tuzlu tatlı bir yolculuğa çıkalım. İlk durağımız enfes bir muffin; üstelik dereotlu ve kabaklı…

1. Dereotlu Kabaklı Muffin Tarifi

Malzemeler:

425 gr un

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 tatlı kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı tuz

130 gr tereyağı

70 gr toz şeker

3 adet yumurta

250 ml yoğurt

4-5 yemek kaşığı süt

1 adet büyük boy kabak

1/2 su bardağı ufalanmış lor peyniri

1/2 demet dereotu

kabaklı_muffin_tarifi

Tarifin ardından, yapılışını öğrenmek için tıklayın!

2. Mor Kek Tarifi ( Kırmızı lahanalı kek)

Bu kendiliğinden şekerli tatlı iyi miktarda protein içerir ve tam bir göz şölenidir. Bol şekerli tatlı seviyorsanız hamura şeker ilave edebilirsiniz.

Malzemeler:

Kek için:

2 bardak rendelenmiş/doğranmış kırmızı lahana

½ bardak yulaf

1 yumurta

½ bardak elma püresi

1 çay kaşığı tarçın

Süslemesi için:

¼ bardak krem peynir ( isteğe göre light olabilir)

½ bardak yoğurt   mor_kek_tarifi

Yapılışı:

Fırını önceden 230 derecede ısıtın. Kırmızı lahana ve yulafı iri kum tanesi büyüklüğünde kalana kadar mikserde çekin. Üzerine yumurtayı, elma püresini ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. Oluşan hamuru fırın tepsisine koyun ve 30 dakika boyunca pişirin. İyice pişmiş olup olmadığını kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Eğer kürdanı batırıp çıkardığınızda üzerine bir şey yapışmamışsa kekiniz olmuş demektir!Keki ılıyana kadar bekletin. Bu sırada krem peynir ve yogurt bir kapta karıştırıp dolaba kaldırın. Kek ılıyınca üzerini oluşan bu karışımla süsleyin. İşte kekiniz hazır.

3. Patlıcanlı Brownie

Yağı patlıcanla değiştirmek size garip gelebilir  ama bu harika patlıcanlı brownie tarifini uygulayınca hiç de kötü bir fikir olmadığını göreceksiniz.

Malzemeler:

2 küçük patlıcan, soyulmuş ve üst kısmı kesilmiş

300 gram küçük parçalara ayrılmış siyah çikolata

1 bardak bal

3 yumurta

3 buçuk bardak kakao

¼ bardak un

2 çay kaşığı kabartma tozu

¼ çay kaşığı tuz       patlıcanlı_brownie_tarifi

 Yapılışı:

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı koyun. Çatal yardımıyla patlıcanları delin ve bir tabağa koyun. Tabağı 8 dakika boyunca mikrodalgada yüksek derecede pişirin ( fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilebilir). 30 dakika boyunca soğumaya bırakın. Çikolataları da aynı şekilde bir kasede mikrodalgaya ya da fırına eriyene kadar pişecek şekilde koyun ( mikrodalgada 20-30 saniye arası, en yüksek derecede). Büyük bir kapta patlıcanları ve erimiş çikolatayı iyice karışındaya kadar ezin. Başka bir kapta bal, kakao, un ve yumurtaları karıştırın. Bu kaba patlıcan karışımını ekleyin ve iyice karıştırın. Oluşan hamuru fırın tepsisine koyun ve fırına yerleştirin. 40-50 dk pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Patlıcanlı brownie hazır, afiyet olsun!

Tatlı ve tuzlunun bir arada harmanlandığı leziz tarifler bunlarla sınırlı değil elbette. Farklı yemek tarifleri arayanlardansanız MigrosTV mutfağına da bekleriz. Sürprizlerimize hazır olun! 🙂