Hafif Karamelize Olsun: Şeftalili Kek

Yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden biridir şeftali. Şeftali reçeli ya da şeftali püreli tatlılar onunla hazırlanan en bilindik tarifler olsa da MigrosTV mutfağında şeftalili kek hazırladık bugün. İnce ince dilimlediğimiz şeftali dilimlerini yağlanmış ve esmer şekerle kaplanmış kek kalıbının tabanına döşeyip hafif karamelize bir lezzet almasını sağladık. Bir top sade dondurma eşliğinde servis ettiğimiz ılık keki yemelere doyamadık.

Bir dilim almaz mısınız?

Şeftalili Kek Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet orta boy şeftali
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı esmer şeker
1/2 çay kaşığı tarçın

Hamuru için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Katı malzemeleri eledikten sonra ve azar azar ilave edin.

Pişirme önerisi:

Aynı tarifi farklı meyveler ve aynı kek hamuruyla da hazırlayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Dondurma ya da vanilyalı sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ortadan ikiye kesip kabuğunu soyduğunuz şeftalilerin çekirdeklerini çıkartın. İnce ince dilimleyin.

Isıya dayanıklı, kelepçeli bir fırın kabını oda sıcaklığında tereyağıyla yağlayıp esmer şeker serpin. İnce ince kestiğiniz şeftali dilimlerini kek kalıbına döşeyin.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle, şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.

Krema kıvamını alan toz şekerli karışıma süt ve zeytinyağı ilave edip karıştırma işlemini sürdürün.

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle harmanlayıp son halini alan kek hamurunu şeftali dilimleri üzerine yayıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alın. Oda sıcaklığında dinlendirip kalıbından çıkardığınız keki dilimledikten sonra servis edin.