Çay Saatine Jest: Şeftalili Krep

Krep bildiğiniz krep. Hani şu anne eli değmiş gibi tül inceliğinde hazırlanan hamur işi, Pazar kahvaltılığı. Yöreden yöreye değişmekle birlikte akıtma ya da cizleme olarak da biliriz kendisini. Şeftalili krep tarifimiz ise onun biraz daha renkli ve şık sunumlu bir versiyonu.

Yavaş yavaş başlayacak (yani öyle umut ediyoruz) yaz serinliği şeftali dilimleri ve bitter çikolatayı biz krep tarifine çok yakıştırdık. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Şeftalili Krep Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

Krep hamuru için:

1 adet yumurta
2 su bardağı un
3 su bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı tuz

Servisi için:

2 adet nektarin ya da şeftali
90 gram bitter çikolata

Püf noktası:

Krep hamurunda oda sıcaklığında beklettiğiniz ürünleri kullanmaya özen gösterin. Pişirme esnasında yanmaz / yapışmaz tabanlı tava kullanın. Hafif bir renk alan krepleri geniş bir spatula yardımıyla ters yüz edin.

Servis önerisi:

Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ilavesiyle de servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Elenmiş unu derin bir servis kasesine alın. Orta kısmını havuz gibi açıp yumurta, vanilya ve tuzu ekleyin.

Süt ekleyip elektrikli bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavaya yaydırarak kısık ateşte, arkalı önlü pişirin. Hamur karışımı bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız nektarinleri ince ince dilimleyin. Küçük küplere ayırıp cam bir kaseye aldığınız bitter çikolata küplerini, kaynamakta olan su buharı üzerinde benmari usulü eritin.

Üçgen şeklini verdiğiniz kreplerin içerisine şeftali dilimlerini, benmari usulü eritilmiş çikolatayı ise servis esnasında üzerine gezdirerek ikram edin.