Tartın İki Yüzü: Şeftalili Tarte Tatin

Mevsim tazesi, dalından sofraya sert ve küçük boy şeftalilerin tat kattığı, esmer şekerli bir hamur işi tarifi. Şeftalili Tarte Tatin yani şeftalili ters yüz tart pratik bir şekilde hazırlanıyor arzuya göre dondurma ilavesiyle servis ediliyor.

Şeftalili tartın en tatlı hali bu tarifimizde. Milföy hamurunun ilham verdiği, badem ve kuş üzümlerinin eşlik ettiği nefis ve pratik tarifimiz tam size göre!

Şeftalili Tarte Tatin Tarifi

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

8 dilim

Malzemeler:

8 adet milföy hamuru
12 adet orta boy şeftali
6 yemek kaşığı esmer şeker
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı badem
1 yemek kaşığı vişne suyu
1/4 çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Ortadan ikiye kestiğiniz şeftalileri, arzuya göre uzun süre fırınladıktan sonra da kullanabilir, yıldız anason ya da karanfil ilavesiyle tatlandırabilirsiniz.

Yapılışı:

Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını mutfak tezgahına açın.

Üzerlerini hafifçe unladığınız milföy hamurlarını merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğünde açın.

Tart kalıbına yerleştirdiğiniz milföy hamurları üzerine çatal yardımıyla küçük delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altın sarısı renk alana kadar fırınlayın. Fırından çıkardığınız milföy hamurunu soğumaya bırakın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sert, sulu şeftalileri ortadan ikiye kesin.

Tereyağını derin bir tavada eritin. File bademleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Kuş üzümleri ve esmer şekeri ekleyip kısık ateşte pişirin. Ortadan ikiye kesilmiş şeftalileri ilave edip pişirme işlemini 10-15 dakika kadar sürdürün.

Şeftalilere renk ve tat vermesi için vişne suyu ve toz tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisine aldığınız şeftalileri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız sıcak şeftalilerin üzerine çıtır milföy hamurunu yerleştirdikten sonra ters yüz ederek ılık ya da soğuk olarak servis edin.