Doğal Antibiyotik Olur Kendisi: Şehriye Çorbası

Kış aylarında içimizi ısıtan ev yapımı tavuk ya da kemik suyu kullanarak hazırlayabileceğiniz çorbalar menüleri süslüyor. İçerdiği vitamin ve mineral desteğiyle mikroplara savaş açıyor, hastalıklarla savaşıyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendiren, soğuk günlerde içimizi ısıtan şehriye çorbası da bunlardan bir tanesi.

Sadece bir başlangıç değil kendisi, şehriye çorbası tarifi şifa dağıtmaya devam ediyor.

sehriye-corbasi-tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

300 gram fileto tavukgöğsü

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy patates

¾ su bardağı tel şehriye

5 su bardağı sıcak su

4 dal maydanoz

1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

½ adet taze sıkılmış limon suyu

Püf noktası:

Tel şehriyeleri pişirme işleminin sonuna doğru eklemeye ve kısık ateşte yeterli kıvama gelene kadar pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Çorbayı arzuya göre tavuk suyu ve arpa şehriye ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Tavukgöğsünü haşladığınız sıcak suyu çorba yapımında kullanabilir, son olarak haşlanmış tavuk göğsü parçalarını çorbaya katabilirsiniz.

Arzuya göre kızdırdığınız tereyağı ve ayçiçek yağına domates salçası ekleyebilir, çorbayı salçalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Zerdeçal, pul biber gibi arzu ettiğiniz baharatları çorbaya ekleyebilirsiniz.

Patates ve havuç yerine kurutulmuş sebze katarak da tel şehriye çorbası hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Deri ve kemikli kısımlarından arındırılmış fileto tavukgöğsünü küçük küpler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz havuç ve patatesi iri küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayıp duruladığınız maydanoz yapraklarını tek tek ayıklayın.

Tereyağı ve ayçiçek yağını derin bir tencereye aktarın. Fileto tavukgöğüslerini ekleyip yüksek ateşte soteleyin. Doğranmış havuç ve patatesleri katıp soteleme işlemini sürdürün.

Sıcak su ekleyip sebze ve tavuklar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.

Tel şehriye ve tuz eklediğiniz şehriye çorbasını şehriyeler açılıp yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Son olarak maydanoz yaprakları eklediğiniz çorbayı ocaktan aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.