Lezzetli ama pratik, kolay ama iddialı! Bayramların ilk akla geleni, misafir sohbetlerinin sevileni… En kolay şekerpare tarifi MigrosTV’de.

sekerpare

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Porsiyon sayısı: 14-16

Malzemeler

  • 2 adet yuurta
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • ½ su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Toz antep fıstığı
  • 20- 30 adet fındık
  • Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • ½ limonun suyu

Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti 10 dakika kanatıp soğumaya bırakalım.
  2. Yoğurma kabına hamur malzemelerini koyun, yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  4. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve orta kısımlarına tüm fındığı hafifçe gömerek koyun.
  6. 170 derece ısınmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  7. Şerbeti kaynatıp ılık hale getirin.
  8. Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçen şekerparelerin üzerine şerbeti dökün.
  9. Üzeri hafifçe kapatılmış şekilde şerbeti çekinceye kadar bekletin.
  10. Üzerini şam fıstıkları ile süsleyin.
  11. Soğuduktan sonra servis yapın.

Servis Önerisi:

Dilerseniz şekerparelerin üzerini pişmeden önce çatal ile süsleyebilirsiniz.