Tazelik Bu Tabakta: Semizotu Salatası

Mevsim tazelerinden yeşil mi yeşil semizotu yapraklarına ayrılıyor. Sap kısımları arzuya göre sebze çorbası ya da cacık yapımında değerlendiriliyor. Özenle doğranmış sebzelerle bir araya gelen semizotu yaprakları zeytinyağlı sosla parlıyor, ferahlıyor.

Arzuya göre servis aşamasında kıtır ekmek küpleriyle servis edilen semizotu salatası tarifi diyet menülere yakışıyor.

Semizotu Salatası Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

2 bağ semizotu

2 adet orta boy domates

1 adet orta boy kırmızı soğan

1 adet taze sıkılmış limon suyu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

½ çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp yaprak kısımlarını tek tek ayıkladığınız semizotlarını salata kurutucusunda kuruttuktan sonra salata yapımında kullanın.

Kabuğu soyulduktan sonra iri parçalar halinde doğranmış domatesler yerine ortadan ikiye kesilmiş cherry domatesler de kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazırladığınız salataya arzuya göre keçi peyniri küpleri, doğranmış zeytin dilimleri ve ceviz içi ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Yaprak kısımlarını tek tek ayıklayıp bol suda yıkadığınız semizotlarını salata kurutucusunda kuruttuktan sonra derin bir kâseye alın.

Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı yarım ay şeklinde piyazlık doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri iri parçalar halinde kesin.

Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri salata kâsesine alıp harmanlayın.

Salata sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuzu küçük bir kâsede karıştırıp salata üzerine gezdirin. Bekletmeden servis edin.