Şerbetli Sütlü Tatlı

Çay, kahve saatine, tatlı bir lezzetle buluşma anına önerimiz; şerbetli sütlü tatlı. Pratik ve hafif bu tarife dostlarınız bayılacak.

kek

Hazırlama süresi: 60 dakika

Pişirme süresi: 15+ 20 dakika

Porsiyon sayısı: 8-10

Malzemeler

Keki için

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker

Üzeri için

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtaları mikser ile çırpın.
  2. Kalan kek malzemelerini ilave edip birfırın kabına boşaltın.
  3. Önceden ısınmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  4. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  5. Tencereye krema hariç muhallebi malzemelerinin hepsini koyun ve sürekli el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin.
  6. Ocaktan aldıktan sonra hemen kremayı ilave edin ve mikserle 4-5 dakika kadar çırpın.
  7. Soğuyan kekin her tarafına çöp şiş ile delikler açın.
  8. Şerbeti için sütün içinde şekeri soğuk olarak karıştırıp eritin.
  9. Ve kekin her tarafına eşit olarak dökün.
  10. Pişirdiğimiz ılıyan kremayıda kekin üzerine eşit olarak yerleştirin.
  11. Üzerini streç film ile örterek 1 gece dolapta dinlendirin.
  12. Üzerine hindistan cevizi dökerek servis edin.

Pişirme Önerisi:

Tatlının üzerinde su kabarcıkları olmaması için tamamen soğuduktan sonra steçle kaplayın.