Sodalı Muska Börek

Peynirin lezzet kattığı, soda ile hafiflik kazanan, çay saatlerinin en güzel eşlikçisi sodalı muska börek tarifi MigrosTV’de.

sodali-borek

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Porsiyon sayısı: 8-10

Malzemeler

-2 yumurta

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 çay bardağı süt

-1 çay sıvı yağ

-1 kahve fincanı yoğurt

-1 şişe soda

-4 adet yufka

İç Malzemesi için

-½ demet maydanoz

-1.5 su bardağı yarım yağlı beyaz peynir

-Üzeri için 1 çay bardağı galeta unu

Yapılışı

1. Maydanozu kıyın ve peynirle beraber ezerek karıştırın.

2. 1 adet yufkayı tezgaha serin.

3. Diğer malzemeleri derin bir kap içerisinede el çırpicisi ile çırpın.

4. Elde ettiğiniz bu sostan yufkanın üzerine eşit bir şekilde sürün.

5. Yufkayı ortadan enine kestikten sonra 5 cm genişliğinde boyuna şeritler kesin.

6. Peynirli iç malzemeden şeritlerin uç kısmına bir yemek kaşığı koyun ve muska şeklinde sarın.

7. Sardığınız börekleri önce sodalı sosa, sonra galeta ununa batırıp fırın tepsisine dizin.

8. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişirme Önerisi:

İç harcını farklılaştırarak çeşitli börekler elde etmeniz de mümkündür.