Soğan Dolması

Patates, biber ve kabak dolmasıyla yarışacak, son derece lezzetli soğan dolması tarifiyle karşınızdayız.

sogan-dolmasi

5 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süres: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 5 

Malzemeler

300 gr kadar kıyma

3 adet orta boy soğan

1 çay bardağı pirinç

1 çay kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

1 tutam maydanoz

2 sivribiber

1 fincan zeytinyağı

Kekik

Zerdeçal

Susam

sumak

Tuz

Karabiber

Üzeri içn 1 yk tereyağı

Toz biber

Kuru nane

Yapılışı

Soğanları soyun bir kenarından çentik atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yıkanmış pirincin içine baharatlar, kıyma, maydanoz ile yağın bir kısmı koyun ve karıştırın

Haşlanmış soğanı tek tek katlarına ayrın.

Hazırlanan içi soğanın yapraklarına koyarak sarın.

1 su bardağı su veya etsuyunu hazırlanan lokmaların üzerine dökün ve ocakta pişmeye bırakın.

Piştikten sonra servis tabağına alın.

Tereyağında nane ve biberi hafifçe ısıtın ve Soğan Dolmaların üzerinde gezdirin.

Yanında bol maydanozlu nohut ezmesiyle veya pancar turşusuyla şahane olur.

Püf noktası:

Soğanın zarları temizlenirse lokmalar çok daha yumuşacık olacaktır.