Et yemeklerinin, zeytinyağlıların, nefis salataların can dostu pirinç pilavını farklı bir lezzete kavuşturmanın peşindeyiz bugün. Somonlu, baklalı pirinç pilavı tarifi MigrosTV’de!
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
-250 gram somon
-1 avuç taze bakla
-1 su bardağı pirinç
-2 dal yeşil soğan
-¼ demet dereotu
-1 su bardağı su
-3 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
1. Pirinçleri 2 su bardağı su ile haşlayıp süzün.
2. Taze baklaları buharda hafif dirice haşlayın.
3. Yayvan bir tencereye yağı alıp önce soğan ve baklaları karıştırarak soteleyin.
4. Daha sonra somon ve baharatları ilave edin.
5. Haşlanmış pirinç ve 1 bardak sıcak su ilave ederek tencernin kapağını kapatın ağır ateşte 6. demlenmeye bırakın.
7. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatın.
8. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin.
Servis Önerisi:
Pilavı ılık servis edebileceğiniz gibi özellikle yaz aylarında soğuk servis de yapabilirsiniz.