Gelsin Profiteroller: Şu Hamuru

Pate a chou (pataşu) hamuru olarak bilinen ve profiterol tarifinin yapı taşı olan şu hamurundan bahsediyoruz bugün. Pek çok Fransız tatlı hamurunun olmazsa olmazı olan şu hamuru suyla hazırlanıp soğutulduktan sonra eklenen oda sıcaklığında yumurtalarla bağlanıyor.

Krema kıvamını alan altın renkli hamur kısa bir süre dinlendirildikten sonra küçük yuvarlaklar halinde fırınlanıyor.

Pataşu Hamuru Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
150 gram tereyağı
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pataşu hamurunu kıvam alana kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya özen gösterin, kısık ateşte pişirin. Dinlendirdikten sonra fırında pişirmeye devam edin.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, su ve tuzu derin bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kısık ateşte kaynamaya başlayan suya elenmiş un ve toz şekeri ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak yedirin.

Toparlanan hamuru geniş bir karıştırma kabına alıp soğumaya bırakın.

Soğumaya başlayan hamura oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları teker teker ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Krema sıkma poşetine aldığınız pataşu (profiterol) hamurunu, yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklarla sıkın.

Oda sıcaklığında 15 dakika kadar beklettikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdiğiniz hamurları arzuya göre pudra şekeri ya da çikolata sos eşliğinde servis edin.