Çikolataya Doyurur: Supangle

Bir top dondurma eşliğinde tüketilen yaz tatlılarının başında yer alan supangle‘yi evde hazırlamaya ne dersiniz? Hafif katı ve akışkan bir kıvamda olan çikolatalı tatlı supangle tarifine evde kalan kek dilimlerini de ekleyebilir soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Dondurma da hazırsa akşam yemeği sonrası tatlı keyfine geliyoruz.

Supangle Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı kakao
50 gram rendelenmiş bitter çikolata
150 gram toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Püf noktası:

Kısık ateşte ve tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.

Servis önerisi:

Arzuya göre toz haline getirdiğiniz Antep fıstık ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın.

Elenmiş un, kakao, vanilya ve toz şeker ekleyip karıştırın.

Ocağa aldığınız karışımı kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.

Kıvam almaya başlayan tatlıya rendelenmiş bitter çikolata ve tereyağı ekledikten sonra 2-3 dakika daha pişirin.

Kıvam alan tatlıyı ocaktan alıp suyla duruladığınız servis kaselerine eşit olarak paylaştırın. Arzuya göre toz Antep fıstığı ilavesiyle soğuk olarak servis edin.