Bıkmadan yediğimiz nefis atıştırmalık susamlı çubukları evde de yapabiliriz!
Hazırlama Süresi: 40 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Porsiyon Sayısı: 10-12
Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı susam
Yapılışı
- Tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
- Susamları yapışmaz tavada 3 dakika kadar kavurup soğumaya bırakın.
- Susamların dışındaki tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp uzunca bir çubuk şekli verin.
- Her yerini susama bulayın ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
- Daha önce 180 derece ısınmış fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Pişirme Önerisi:
Susamların hamura yapışmasında problem olursa önceden yumurta akına batırabilirsiniz.