Susamlı Çubuk

Bıkmadan yediğimiz nefis atıştırmalık susamlı çubukları evde de yapabiliriz!

Hazırlama Süresi: 40 dakika

Pişirme Süresi: 30 dakika

Porsiyon Sayısı: 10-12

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı susam

Yapılışı

  1. Tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
  2. Susamları yapışmaz tavada 3 dakika kadar kavurup soğumaya bırakın.
  3. Susamların dışındaki tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp uzunca bir çubuk şekli verin.
  5. Her yerini susama bulayın ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
  6. Daha önce 180 derece ısınmış fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.

Pişirme Önerisi:

Susamların hamura yapışmasında problem olursa önceden yumurta akına batırabilirsiniz.