Bir Isırık Yetmez: Susamlı Kurabiye

Hamurunda bulunan fıstık ezmesi, kavrulmuş susam taneleri ve tereyağı… Fırından çıktığında mis gibi susam kokan susamlı kurabiyeler ağızda dağılıp hafif şekerli bir tat bırakıyor.

Arzuya göre yumurta akına batırıldıktan sonra susam tanelerine gömülen kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında, kısa sürede pişiyor. Izgara teli üzerinde, oda ısısında dinlendikten sonra çay eşliğinde servis ediliyor.

Susamlı Kurabiye Tarifi

16 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı

¾ su bardağı susam

¼ su bardağı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

2 yemek kaşığı pudra şekeri

2 su bardağı un

½ paket vanilya

½ paket kabartma tozu

Püf noktası:

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına ve hamur toparlanana kadar azar azar un eklemeye devam edin.

Pişirme önerisi:

Şekil verdiğiniz kurabiyeleri arzuya göre çırpılmış yumurta akı ve kavrulmuş susam tanelerine batırdıktan sonra da fırınlayabilirsiniz.

Arzuya göre kurabiye hamuruna ayıklanmış ay çekirdeği ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Susamlı kurabiyeleri hazırlamak için; derin bir tavaya aldığınız susamları kısık ateşte, hafif bir renk alana kadar kavurduktan sonra ılınmaya bırakın.

Oda sıcaklığında tereyağı, ayçiçek yağı, fıstık ezmesi, pudra şekeri ve susamı derin bir kâsede karıştırın. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ilavesiyle kıvam alana kadar yoğurun.

Hazırladığınız kurabiye hamurunun üzerini streçleyip buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.

Buzdolabından çıkardığınız hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp avuç içinizde yuvarlayın.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyelerin üzerini bir çatal yardımıyla hafifçe bastırın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirdikten sonra oda sıcaklığında dinlendirip servis edin.