Sütlü Karnabahar Çorbası

Vitamin dolu mevsim tazesi karnabahar, mutfağımıza ilham vermeye devam ediyor… Çocuklar için de çok faydalı olan bu nefis çorbayı, zamanı geçmeden menülerinize sık sık ekleyin…
karnabahar-corbasi
Hazırlama süresi:  5 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı:  4-6
Malzemeler
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 iltre süt
  • 1 küçük kutu krema
  • 1 çay kaşığı mskat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
Yapılışı
1. Karnabaharı küçük parçalara ayırıp yıkayın.
2. Yüksek kenarlı bir tencereye süt ve kremayı koyun
3. Karnabaharları ilave ederek ocakta kaynamaya bırakın.
4. Kaynayıp karnabaharlar yumuşayınca ocaktan alın ve içine baharatları ekleyin.
5. Çorbayı Blender ile pürüzsüz bir hale getirin.
6. Tekrar ocağa alın, bir taşım kaynadıktan sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Pişirme önerisi:
Çorbayı blenderdan geçirdikten sonra koyu kıvamlı olduğunu düşünürseniz bu aşamada sıcak süt ilave edebilirsiniz.