Süzme Yoğurtlu Bulgur Köftesi

Yoğurtla bulgurun buluşup eşsiz bir köfteye dönüşmesine şahit oluyor. 15 dakikada pişirebileceğiniz bu nefis tarifimizi mutlaka deneyin.

yogurtlu-bulgur-koftesi

Hazırlama süresi: 1 saat

Pişirme süresi: 15 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

-1 su bardağı köftelik bulgur

-1 su bardağı sıcak su

-1 yumurta

-3 yemek kaşığı un

-1 tatlı kaşığı pul biber

-1 çay kaşığı kimyon

-1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

-1 su bardağı yoğurt

-2 diş sarımsak

Üzeri için

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

1. Bir kaba bulguru koyun, sıcak suyu  ilave edin küzerini kapatarak 15 dakika kadar bekleyin.

2. Bulgurlar suyunu çekip şişecekler.

3. Bulgura yumurta, un, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun.

4. Bir tepsiye un serpiştirin.

5. Bulgurlu köfte harcından minik yuvarlak köftecikler yapın ve unlu tepsiye koyun.

6. Bir tencereye 1 litre kadar su koyup kaynatın.

7. Köfteleri kaynayan suda 15 dakika kadar haşlayın ve süzerek bir tabağa alın.

8. Yoğurdu iyice çırpın, sarmısakları rendeleyip ilave edin.

9. Bulgur köftelerin üzerine dökün.

10. Sos tenceresinde tereyağını pul biber ile beraber eritin ve yoğurtlu köftelerin üzerine dökün.

Pişirme Önerisi:

Köftelerin haşlanırken çatlamaması için çok iyi yoğurulması gereklidir. Dilerseniz servis esnasında köfteleri ceviz ile servis edebilirsiniz.