Süzük (Susamlı Baharatlı Yoğurtlu Meze) Nasıl Yapılır?

Süzme yoğurtla yapabileceğiniz, ekmek banmalık, yemeklerin yanında serinlik veren nefis bir tarif. Mutlaka deneyin.

yogurtlu_kabak_salatasi

Malzemeler

  • 8 kaşık süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarhun
  • 1 fincan susam
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 fincan zeytinyağı

Yapılışı

1. Yoğurda tuz ilave ederek macun gibi karıştırın.
2. Yayvan bir servis tabağına yoğurdu bir kaşığın tersi ile daireler çizerek yayın.
3. Orta kısmında yayvan bir çukur açın susam hariç tüm baharatları dökün.
4. Susamları teflon bir yavada kavurun ve dökün.
5. Zeytinyağını üzerinde gezdirdikten sonra servis edin.
Hazırlama Önerisi:

Yoğurt mutlaka süzme yoğurt olmalıdır.