Ana Yemek Niyetine: Tabule Salatası

Mini mini doğranmış taze yeşillikler, çekirdekleri alındıktan sonra küp şeklinde doğranmış domates, yeşil sivri biber ve taze soğan bir araya gelirse ne olur? Cevap veriyoruz. Lübnan mutfağına ait ağız sulandırmanın yanı sıra tokluk hissi yaratan, diyet dostu bir salata tabule salatası olur. Tabbule salatası olarak da bilinen maydanoz salatası; zeytinyağlı, nar ekşili, limon sulu sosla harmanlanır. Arzuya göre nar taneleriyle süslendikten sonra afiyetle yenir.

tabule-salatasi-tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

¾ su bardağı ince bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

1 demet maydanoz

1 demet nane

1 bağ taze soğan

2 adet yeşil sivri biber

2 adet domates

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet taze sıkılmış limon suyu

½ çay kaşığı tuz

¼ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

İnce bulgurla hazırladığınız salataya arzuya göre nar ekşisi ekleyebilir, salata sosunu ayrı bir yerde hazırlayıp son anda ekleyebilirsiniz. Üzerine sıcak su eklediğiniz ince bulguru, kapağı kapalı kapta 15-20 dakika kadar bekletip salata yapımında kullanabilirsiniz.

Taze soğan yanı sıra kırmızı soğan da kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ayıklanmış ince bulguru geniş bir servis kabına alıp sıcak su ilavesiyle, kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Bol suda yıkayıp salata kurutucusunda kuruttuğunuz taze nane ve maydanozu sap kısımlarıyla birlikte ince ince kıyın. Ayıklanmış taze soğanları halka halka dilimleyin.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biber ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.

Sıcak suyla şişip yarı pişmiş kıvam alan ince bulguru tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Doğramış olduğunuz salata malzemelerini ekleyip harmanlayın.

Zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırdıktan sonra servis öncesinde salatanın üzerine gezdirin. Bekletmeden servis edin.