Tahin Helvalı Muska

Milföy hamuru arasında eriyen helva ve enfes lezzeti… Sadece yarım saatte hazır edebileceğiniz bu nefis tarifi mutlaka denemelisiniz.

milfoy-hamuru

10 kişilik

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 15-20 dakika

Malzemeler

10 adet kare milföy hamuru

½ kilo tahin helvası

1 yumurta sarısı

1 kahve fincanı puda şekeri

Yapılışı

Milföyleri şekil alacak kadar oda sıcaklığında bekletin.

Helvayı 10 parçaya bölün.

Fırını 170 derecede ısınması için açın.

Her milföy parçasının bir köşesine 1 dilim helva koyun ve üçgen olacak şekilde kapatın.

Kenarlarını açılmaması için çatalla bastırarak yapıştırın.

Pişirme kağıdı serili tepsiye dizip fırında 15 dakika kadar pişirin.

Servis Önerisi:

Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun.