Lokmalık Enerji: Tahin Pekmezli Bar

Yer fıstığı ve şeker ilavesiz yer fıstığı sevenlerin bayılacağı bir tarif var sırada tahin pekmezli bar… Kabukları soyulduktan sonra kısık ateşte kısa bir süre kavurduğumuz yer fıstıklarına yulaf kepeği, keten tohumu, tarçın ve vanilya özütü ekledikten sonra blenderda toz haline getirdik.

Sonrası mı? Sonrası için tarifimizin püf noktası ve servis önerilerini dikkatlice okumanızı dileriz. Sizde küçük porsiyonlara ayırdığımız lokmalık enerji barlarıyla güne başlamak ister misiniz?

Tahin Pekmezli Bar Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

2 su bardağı yer fıstığı
1/2 su bardağı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
1/2 su bardağı üzüm pekmezi
1/2 su bardağı tahin

Üzeri için:

1/2 su bardağı susam

Püf noktası:

Tahin pekmez yerine kakaolu ya da sade tahin helvası kullanabilir, tarçın yanı sıra kakule, yıldız anason gibi arzu ettiğiniz kuru baharatları ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Küçük kalıplar yardımıyla şekil verdiğiniz enerji barlarını yağlı kağıt üzerinde kısa bir süre dondurduktan sonra da servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Birebir ölçüde kullandığınız tahin ve üzüm pekmezini küçük bir kapta, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Kabuklarını ayıkladığınız yer fıstıklarını bir blender ya da mutfak robotuna alın.

Yulaf kepeği, keten tohumu, tarçın ve vanilya özütüyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Derin bir kaseye aktardığınız karışımı, önceden hazırladığınız tahin-pekmez karışımıyla harmanlayıp kıvam verin.

Küçük parçalara ayırdığınız köfteleri avuç içinizde yuvarladıktan sonra susam tanelerine bulayıp bekletmeden servis edin.