Portakal Parçacıklı: Tahinli Kek

Pekmezin en yakın ve tatlı dostu tahini beş çayına lezzet katacak kek tarifine katıyor, zeytinyağı yerine az miktarda tereyağı ilave ediyoruz. Sünger kıvamında pişen tahinli kek tarifi, gün tariflerinize tat katacak.

16-29 Mart Migroskop döneminde Migros markalı tahini 6,95 TL fiyatıyla alabilir, farklı tatlı ve tuzlu tariflerinizde kullanabilirsiniz.

Tahinli Kek Tarifi

12 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı tahin
2,5 su bardağı un
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1/2 adet portakal
1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Kabartma tozunu taze sıkılmış limon suyuyla köpürtün.

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Yapılışı:

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.

Toz şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Tahin, tereyağı ve yoğurt ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

Beyaz kısımlarını ayıkladığınız portakal dilimlerini küçük parçalara ayırın, kabuk kısımlarını rendeleyin.

Elenmiş un, vanilya, taze sıkılmış limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozu ve tarçın ilavesiyle karıştırın.

Kıvam alan kek hamurunu, yağlanmış kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika kadar pişirin.

Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edin.