Helvası Kadar Güzel: Tahinli Kurabiye

Tahinli profiterol kadar güzel, tahin soslu karnabahar kadar özel bir tarif tahinli kurabiye tarifi. Ağızda dağılması bir yana ayçiçek yağı, pudra şekeri, tahin ve un gibi temel malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanıyor, kısa sürede pişiyor.

Anadolu Lezzetleri Konya Bozkır tahini ile hazırlayabileceğiniz mis kokulu kurabiyeler çayın yanına çok yakışıyor.

tahinli-kurabiye-tarifi

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

24 adet

Malzemeler:

½ su bardağı tahin

½ su bardağı ayçiçek yağı

¾ su bardağı pudra şekeri

2,5 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Püf noktası:

Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip karıştırmaya özen gösterin.

Yağını salmış tahini kurabiye yapımında iyice karıştırdıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Kurabiye yapımında sıvı tahin yerine ezilmiş tahin helvası kullanabilirsiniz.

Fırına girecek kurabiyelerin üzerine arzuya göre ince çekilmiş ceviz içi ya da dolmalık fıstık koyabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tahin, ayçiçek yağı ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına aldıktan sonra hafifçe karıştırın.

Kabartma tozu ve azar azar eklemeye başladığınız elenmiş unu kattıktan sonra yoğurma işlemine başlayın.

Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarladıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Arzuya göre üzerlerine çatal yardımıyla bastırıp şekil verin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif çatlayana kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri, fırın ısısını 150 dereceye düşürdükten sonra 10 dakika daha pişirin.

Hafif bir renk alan ve pişirme işlemi tamamlanan kurabiyeleri, fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında ve mümkünse bir ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra servis edin.