Kışlık Yakıt: Tahinli Muhallebi

Kış günlerinin vazgeçilmez tatlısı ve pratik tatlı alternatifi tahin/pekmez ikilisini ayırmıyor, muhallebi tarifinde bir araya getiriyoruz. İki kat halinde servis ettiğimiz tatlıyı; bir katı kakaolu bir katı tahinli olarak hazırlıyor ceviz içiyle süsledikten sonra soğuk olarak servis ediyoruz.

Enerji veren kış tatlımız tahinli muhallebi oldu bile! Afiyet olsun.

Tahinli Muhallebi Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

5 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı üzüm pekmezi
3/4 su bardağı tahin
2 yemek kaşığı kakao

Servisi için:

5 adet küçük boy Acıbadem kurabiyesi
1/2 su bardağı ceviz içi

Pişirme önerisi:

Sütün soğuk olmasına dikkat edin, tahini oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz tatlıya ekleyin.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak arzuya göre vanilya ilavesiyle pişirin.

Servis önerisi:

Tatlıyı tek kat halinde hazırlayabilir arzuya göre file badem eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Yumurta, elenmiş un, buğday nişastası, toz şeker ve üzüm pekmezi ekleyin.

Sürekli karıştırarak, kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kıvam alan muhallebi karışımının yarısını ayrı bir tencereye aktarın.

Bir kısmını kakao ilavesiyle kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.

Kakaolu muhallebi dışında kalan muhallebiye oda sıcaklığında soğuttuktan sonra tahin ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Küçük Acıbadem kurabiyelerini porsiyonluk bardaklara paylaştırın. Öncelikle tahinli ardından ise kakaolu muhallebiyi ekleyip ceviz içiyle süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.