Tahinli Piyaz 

Türk mutfağının sevilen yardımcı yemeği piyazı tahinle lezzetlendirebilir, farklı bir tarif hazırlayabilirsiniz.

tahinli-piyaz

2 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişime süresi: 15 dakika

Porsiyon sayısı: 2

Malzemeler

1 adet orta boy soğan – piyazlık doğranmış

2 tatlı kaşığı sumak

2 dal taze soğan – ince kıyılmış

2 su bardağı kuru fasulye- haşlanmış

1 adet domates – küçük küp doğranmış 

Üzeri için 

2 adet yumurta – haşlanmış

1 tutam maydanoz – ince kıyılmış

Sosu için 

2 yemek kaşığı tahin

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limonun suyu

Tuz

Kırmızı pul biber

Yapılışı

• Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın suyunu süzün ve kenara alıp soğutun.

• Piyazlık doğradığınız soğanları sumakla iyice yoğurun. 

• İnce kıyılmış taze soğanı ilave edip karıştırın. 

• Küçük küp doğranmış domates ve haşlanmış fasulyeleri ilave edin.

• Ayrı bir kapta sos için olan tüm malzemeleri iyice karıştırıp piyazın üzerine dökün ve karıştırın.

• Piyazı servis tabağınıza alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. 

• Yumurtaları 4’e bölün ve piyazın üzerine yerleştirip servis edin.