Mevsim Onun Mevsimi: Takoz Palamut

Mevsimlerden Sonbahar olsa da, aylardan palamut vaktindeyiz. İç kısımlarını temizleyip bol suda yıkadığınız palamutları keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin. Fazla sularını süzdürüp kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tuzlayın. Sonrası tam bir lezzet şöleni.

Akşama pratik bir şekilde balık sofrası kuruyor, mevsimin gözdesi derya kuzusu palamutların tadına varıyoruz. Takoz palamutların yanına çoban salata isteyen?

Takoz Palamut Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 adet orta boy palamut
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 adet küçük boy soğan

Püf noktası:

İç kısımlarını temizlediğiniz palamutları bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Pişirme önerisi:

Yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavada, az yağda pişirebileceğiniz palamutları arzuya göre derin yağda ve kısa sürede de pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Roka yaprakları eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

İç kısımlarını dikkatli bir şekilde temizlediğiniz palamutları bol suda yıkayıp keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin.

Fazla suyunu süzdürdüğünüz palamutları kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Tuzlayın.

Yanmaz yapışmaz tabanlı kızartma tavasını ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanla silin.

Ayçiçek yağını kızdırıp takoz şeklinde kestiğiniz palamutları, arkalı önlü hafif bir renk alana kadar kızartın.

Arzuya göre eklenecek roka yaprakları ve limon dilimleri eşliğinde sıcak olarak servis edin.