Tam Mevsimi Demişken: Taze Biberlerden Yapabileceğiniz 5 Tarif

Biber çeşitleri yeri geldiğinde kahvaltı sofralarımızın nefis yeşilliği, yeri
geldiğinde yemek çeşitlerimizin en iyi lezzetlendiricisidir. Bol vitaminleri ve
aromatik özellikleriyle bambaşka lezzet deneyimleri yaşatırlar. Sıradaki
içeriğimizde de biberlerin o güzel aromasına kapılalım istedik ve onlardan
çeşitli tarifler hazırladık. Siz de mevsimin en taze biberlerini alıp doğrudan
mutfağınıza doğru ilerleyin ve sofranızı donatın, deriz. İşte; birbirinden mis
kokulu, 5 tarif…

1. Kokusuyla Büyüler: Biber Yoğurtlama

Pratik ve nefis bir seçenek arıyor, üstelik hafif olsun istiyorsanız böyle
buyurun. Biber yoğurtlama, ana yemeklere eşlik edecek nefis bir meze olarak
sofranızın en ortasındaki yerini alabilir, kalbinizin en güzel köşesini kapabilir;
bizden söylemesi. Sadece kavurarak hazırlayabileceğiniz bu leziz seçeneğe siz
de sofranızda yer açın. İşte, biber yoğurtlama tarifi:

  •  İlk olarak biberleri yıkayıp güzelce içlerini çıkartın.
  •  İster bütün halde isterseniz iri parçalar halinde dilimleyin.
  •  Tavaya az miktarda yağ dökün içerisine biberleri ince dilimlenmiş
    sarımsakları ekleyip iyice kavurun.
  •  Servis ederken üzerine bir kabın içerisine çırpılmış yoğurtları ekleyin.
  •  Son olarak toz biberi kızgın yağda hafifçe kızartıp üzerine dökerek servis
    edin. Afiyet olsun.

    Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Biber Yoğurtlama Tarifi

2. Turşusuz Olmaz: Sivri Biber Turşusu

Ev yapımı turşuların hem bağırsak sağlığına hem de damak lezzetine ne kadar
iyi geldiği âşikar. Siz de bu bilgiye kayıtsız kalamıyor, biber turşusunun o mis
kokusunu burnunuzda hissediyorsanız böyle buyurun. İşte; tavuklu pilavı çok
güzel tamamlayacak, kuru fasulyenin yanında şahane gidecek sivri biber
turşusu tarifi:

  •  Su, tuz ve sirkeyi bir tencerede kaynatın.
  •  Kaynayan suyu soğumaya bırakın.
  •  Sivribiberlerin tohum kısımlarını kürdan ile deldikten sonra dizin.
  •  Dizme işlemi sırasında nohut, tane karabiber, havuç dilimleri, limon
    dilimleri, sarımsak ve nohudu aralara serpiştirin.
  •  Son olarak hazırlanan suyu ekleyin ve kavanozların kapaklarını sıkıca
    kapatın.
  •  Güneş görmeyen serin bir noktada beklemeye bırakın. Yaklaşık 15 gün
    sonunda biber turşunuz yenmeye hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

3. Güne Rengarenk Başlatır: Kahvaltılık Renkli Biberler

Kahvaltı günün en güzel öğünü, mutluluk sebebidir; diyor kahvaltıya çok önem
veriyorsanız böyle buyurun. Size mutluluğunuzu katlayacak, sofranıza renk
katacak bir önerimiz var. Kahvaltılık renkli biberler tarifiyle sofranıza bol
vitamin, renk ve lezzet katmak için daha fazla geç kalmayın. İşte, kahvaltılık
renkli biberler tarifi:

  •  Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız dolmalık sarı biberleri yatay
    olarak ortadan ikiye kesin. Jambon dilimlerini küçük küpler halinde
    kesin.
  •  Çekirdekli kısımlarını dikkatli bir şekilde çıkardığınız renkli biberlerin iç
    kısımlarına az miktarda zeytinyağı sürüp tuz serpin.
  •  Jambon küplerini çekirdekli kısımlarını aldığınız biber çanaklarına eşit
    olarak paylaştırın.
  •  Dikkatli bir şekilde kırdığınız yumurtaları, rendelenmiş kaşar peyniri ve
    biberiye dallarını ekledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında,
    20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak, bekletmeden servis edin. Afiyet
    olsun.

    Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kahvaltılık Biberler Tarifi

4. Köz Kokusunu Sevenlere: Köz Biberli Çorba

Yemek dünyasında köz kokusu, kimileri için en çok iştah açan kokulardan
biridir. Sıradaki tarifimiz de köz kokusu sevenlere, bibere doyamayanlara
geliyor. Sofraya sıcak bir başlangıç arayanlara köz biberli çorba tarifi iyi
gelecek. Yanında ızgara et grubu ya da ızgara sebzeler de varsa çok güzel
tamamlanacak. İşte, köz biberli çorba tarifi:

  •  Közlenmiş kırmızı biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
  •  Zeytinyağını ve tereyağını derin bir tencerede kızdırın. Unu ekleyip kısık
    ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.
  •  Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları ekleyip kavurma işlemini
    sürdürün. Biber ve domates salçalarını ilave edip karıştırın. Biberiye, tuz
    ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
  •  Sıcak et suyu ve su ilavesiyle aralarda karıştırarak pişirdiğiniz çorbayı
    kısık ateşte kaynamaya bırakın. Blender yardımıyla pürüzsüz bir hal
    alana kadar karıştırdığınız çorbayı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Köz Biberli Çorba Tarifi

5. Yemekler Eksik Kalmasın: Kırmızı Köz Biberli Sos

Bir yemek ne kadar lezzetli olursa olsun ona güzel bir sos eşlik etmiyorsa eksik
kalır. Siz de böyle düşünüyor, güzel bir sosla âdeta siz de tamamlanıyorsanız
böyle buyurun. Kırmızı köz biberli tarifi çabucak hazırlayabilir, lezzete
doyabilirsiniz. İşte, nefis mi nefis kırmızı köz biberli sos tarifi:

  •  Közlenmiş kırmızı biberi ve közlenmiş patlıcanı blender kabına alıp çekin.
  •  Daha sonra bir kaba alın. İçeresine mayonez, acı sos, dereotu ve muskat
    ekleyip karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.

    Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kırmızı Köz Biberli Sos Tarifi

 

Organik biberler ile birbirinden güzel tarifler yapabilir, hem kendiniz hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.