Hele Bir de Elmalıysa: Tarçınlı Kek

Havuçlu kekin olmazsa olmazı toz tarçını, başlı başına ele alıp mis kokulu bir kek hazırladık. Elma konusuna kayıtsız kalamayıp tarçınlı kek tarifinin üzerine rendelenmiş elmalardan oluşan bir kat hazırladık.

Esmer şeker ve ince çekilmiş ceviz içi ile toparlanıp küçük topaklar halini alan elmalı karışımı, kek hamurunun üzerine yayıp önceden ısıtılmış fırında karamelize olana kadar pişirdik. Dilimler eşliğinde mideye indirdik.

Tarçınlı Kek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

100 gram tereyağı

½ su bardağı süt

2 yemek kaşığı yoğurt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri için:

2 adet orta boy elma

½ su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

4 yemek kaşığı esmer şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin; un ve kabartma tozu gibi katı malzemeleri eleyerek kullanın.

Pişirme önerisi:

Üzeri için kullandığınız elmaları dilimler halinde kekin üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre kaymaklı dondurma ilavesiyle de servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir kâseye alın. Azar azar eklediğiniz pudra şekeri ilavesiyle karıştırmaya başlayın.

Tereyağı katıp krema kıvamını alana kadar çırpma işlemini sürdürün. Süt ve yoğurt ilavesiyle karıştırmaya devam edin.

Son olarak eklediğiniz elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle karıştırıp yoğun bir kıvam almasını sağlayın.

Hazırladığınız kek hamurunu, hafifçe yağlanmış kek kalıbına boşaltıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Üzeri için; kabuklarını soyduktan sonra dört eşit parçaya bölüp çekirdeklerini çıkardığınız elmaları, rendenin ince kısmıyla rendeleyin.

İnce çekilmiş ceviz içi, esmer şeker ve tarçınla karıştırın. Elde ettiğiniz elmalı karışımı, kek hamurunun üzerine eşit olarak dağıtın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki, oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartıp dilimler eşliğinde servis edin.