Her Mutfakta Olmalı: Tarçınlı Kurabiye

Arzu ederseniz kuru üzümlü, arzu ederseniz ince çekilmiş fındık içli. Ama illa ki tarçınlı kurabiyelerimiz var. Hamurunda oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı olan kurabiyeler fırından çıktıklarında mis gibi kokuyor, gevrek yapısı sayesinde kapağı kapalı kavanozlarda saklandığında uzun süre tazeliğini koruyor.

Tarçınlı Kurabiye Tarifi

24 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 adet yumurta beyazı

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 su bardağı un

½ su bardağı kuru üzüm

½ su bardağı ince çekilmiş fındık içi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

½ tatlı kaşığı tarçın

Püf noktası:

Kullanacağınız unun elenmiş olmasına ve azar azar eklemeye özen gösterin. Hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüğüne göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.

Servis önerisi:

Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında ve mümkünse bir ızgara teli üzerinde soğuttuğunuz kurabiyeleri, arzuya göre pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayarak da servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Pudra şekeri, yumurta beyazı ve ayçiçek yağı ilavesiyle krema kıvamına gelene kadar karıştırın.

Vanilya, kabartma tozu, tarçın, ince çekilmiş fındık içi ve kuru üzümleri katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Azar azar ekleyeceğiniz un ile kurabiye hamurunun toparlanmasını sağlayın.

Kıvam alan kurabiye hamurunu hafifçe unlanmış mutfak tezgâhı üzerine bir merdane yardımıyla açıp şekilli kalıplar yardımıyla kurabiyeler hazırlayın.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin.

Arzuya göre pudra şekeri ve toz tarçın karışımına buladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.