Tatlı Sabahlara: Tarçınlı Yumurtalı Ekmek

Tam bir Pazar kahvaltısı, geç başlayan günlere özel leziz bir kahvaltılık tarifi. Kırk yılın yumurtalı ekmek tarifini daha tatlı hale getiriyor, sıcağı sıcağına esmer şekerli tarçınlı karışıma batırıyoruz.

Çay saati içinde hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarife dönüştürdüğümüz tarçınlı yumurtalı ekmek tarifini çırpılmış krema ya da dondurma eşliğinde de servis edebilirsiniz.

Tarçınlı Yumurtalı Ekmek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 adet bayat ekmek

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı esmer şeker

1 yemek kaşığı tarçın

Püf noktası:

Bayatlamaya yüz tutmuş ekmek dilimlerini kullanabileceğiniz pratik tarifte farklı ekmek çeşitlerini kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Bal, pudra şekeri ya da kaymaklı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bayatlamaya yüz tutmuş ekmeği ince ince dilimleyin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, süt ve balı bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana karıştırın.

Esmer şeker ve tarçını harmanladıktan sonra geniş bir tabağa alın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın.

İnce ince dilimlediğiniz bayat ekmek dilimlerini çırpılmış yumurtalı karışıma batırıp süzdürün.

Tavaya aldığınız yumurtalı ekmek dilimlerini, ters yüz edip hafif bir renk alana kadar kızartın.

Sıcağı sıcağına tavadan aldığınız kızarmış ekmek dilimlerini esmer şekerli ve tarçınlı karışıma batırıp bekletmeden servis edin.