Taş Kadayıf

Bol cevizli, tatlı mı tatlı, çıtır çıtır… Enfes taş kadayıf tarifi MigrosTV’de!

tas-kadayif

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30-40 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1.5 su bardağı un
-½ paket maya
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker

Şerbeti için

-2 su bardağı su
-2 su bardağı şeker
-1 yemek kaşığı limon suyu

İçi için

-1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kızartmak için

-Sıvı yağ

Yapılışı

1. Önce şeker su ve limon suyu ile şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
2. Taş kadayıfiçin olan malzemenin tamamını mikserile çırpıpakışkan bir hamur haline getirin.
3. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra 1 kaşık hamur alarak krep tavasında tek taraflı pişirin.
4. Hamurun ta mamını bu şekilde pişirin.
5. Daha sonra taş kadayıfın pişmeyen kısmına ceviz koyup poaça yapar gibi uçlarını birleştirin.
6. Sıvı yağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.
7. Bir iki dakika şerbetin içinde beklettikten sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Servis Önerisi:

Taş kadayıfları kaymak ile servis yapabilirsiniz.

Pişirme Önerisi:

İlk pişirme işleminden sonra dondurucuda saklayıp dilediğiniz zaman çıkarıp kızarma yapabilirsiniz.