Tatlı ve Tuzlu: Soya Soslu Ballı Tavuk

Farklı bir tat denemeye hazır mısınız? Asya mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan soya soslu ballı tavuk ile karşınızdayız.

ballitavuk

Malzemeler:
  • 4 adet fileto tavuk göğsü (200’er gramlık)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Ballı sos için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1/2 adet yeşil soğan
Fileto tavuk göğüslerini jülyen veya kuşbaşı kesip derin bir karıştırma kabına alalım. İçine zeytinyağı, biberiye, sarımsak ve taze çekilmiş tane karabiber ilave edip marine edelim. Marinasyon süresi ne kadar uzun olursa tavuk da o kadar lezzetli olacaktır. Bu işlem bittikten sonra tavuklarımızı ızgarada kızartalım.
Tereyağını eritip kısık ateşte üstüne un ekleyerek kavuralım. İçine bal, taze sıkılmış limon suyu ve soya sosunu ekleyelim. Kısık ateşte kaynamaya bırakalım ve kıvam aldıktan sonra rendelenmiş limon kabuğu ile dağ kekiğini ekleyip çeşnilendirelim.
Ardından hazır olan sosumuzu tavukların üzerine dökelim. İnce ince dilimlenmiş yeşil soğanı da eklediğimizde tavuğumuz servis için hazır olacaktır. Afiyet olsun!