Tatlıdan Tuzluya 5 Nefis Kremalı Tarif

Bol kremalı lezzetler, sizi de yumuşacık bir buluta yaslanmış gibi tatlı bir hisse
doğru yolculuğa çıkarıyor mu? Hadi, o halde bu yolculuğa bilet olacak gerekli
malzemeleri edinin ve derhal tariflerimizin detaylarına buyurun. İşte, pastadan
bonfile ete sofralarınıza çok yakışacak 5 kremalı tarif:

1. Kremalı Mantar Çorbası

Krema ve mantarın enfes uyumuna makarna tariflerinden aşina olabilirsiniz;
ama bu kez sıcacık bir çorbada tanık olmaya hazır olun! Kış sofralarına çok
yakışacak kremalı mantar çorbasıyla harika bir başlangıç yapabilirsiniz. İşte,
kremalı mantar çorbası tarifi:

● Tencerenin içerisinde un ve tereyağını ekleyip kavurun.

● Ardından suyunu ilave edip 2-3 dakika karıştırın.

● Yıkanıp ayıklanmış olan mantarları ince dilimler halinde dilimleyin ve
çorbanın içerisine ilave edip mantarlar pişene dek iyice kaynatın.

● Baharatlarını da ilave edip ocaktan almaya yakın kremasını ilave edip
karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret
edebilirsiniz:

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

2. Çilekli Tart

Bol çilekli tariflere zaafınız varsa içine bir de bol krema ekleyip aşkınızı
katlayabilirsiniz! Çay ya da kahve keyiflerinize eşlik edecek, özel akşam
yemeklerinize güzel bir kapanış yapacak çilekli tart ile siz de gününüze bol
çilek kokusu katın! İşte, çilekli tart tarifi:

● Bir kabın içerisine un, pudra şekeri, vanilya, Soğuk tereyağını ekleyip
önce bir tahta kaşıkla ardından elle hafifçe yoğurun.

● Daha yumurta sarısını ekleyip yoğurmaya devam. Hamur kendini
toplayınca 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

● Ardından tart kalıbına yaydırın ve üzerine yağlı kâğıt ekleyip kuru
baklagilleri de üzerine ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecede 35 dakika
kadar pişirin.

● Bu sırada kremasını hazırlamak için bir tencereye süt, şeker, un ve
yumurta sarsını ekleyip kıvam alana dek karıştırın.

● Kıvam alınca içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip tekrar karıştırın ve
soğuması için bekletin soğuyunca tart hamurunun üzerine ekleyin ve
buzdolabında soğutun.

● Soğuduktan sonra üzerini çilek dilimleri ve pudra şekeri ile süsleyip
servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çilekli Tart Tarifi

 

3. Kremalı Pasta

“Pasta dediğin, içinden kreması taşmalı!” diyorsanız; bu tarif sizin için gelsin!
Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz kremalı pasta ile ister özel günlerinizi
tamamlayabilir isterseniz sıradan gününüzü keyfilendirebilirsiniz;

● Vanilyalı ve kakaolu hazır pasta tabanlarını kalp şeklinde kesin. Kenar
kısımlarını bıçak yardımıyla alarak temizleyin.

● Kreması için; yumurta aklarını derin bir kâseye alın. Tuz ekleyin. Toz
şeker ilavesiyle benmari usulü, şeker taneleri tamamen eriyene kadar
çırpın.

● Vanilya özütünü katın. Öncelikle yüksek sonrasında düşük devirde 10
dakika kadar çırpın.

● Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını küçük parçalar halinde ekleyip
karıştırarak yedirin. Kıvam alan karışımı buzdolabında soğumaya bırakın.

● Bol suda yıkayıp ayıkladığınız çilek dilimlerini uzunlamasına iki eşit
parçaya kesin.

● Üzerlerine az miktarda süt sürdüğünüz pasta tabanlarının arasına krema
sürüp bir kat kakaolu bir kat vanilyalı olmak üzere üst üste dizin. Çilek
dilimleri ile tatlandırın.

● Kenar kısımlarını krema ile sıvayıp arzuya göre şeker hamurları ve renkli
şekerlemelerle süsleyerek dilimler halinde servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

@misscookiesss’den Kremalı Pasta Tarifi

 

4. Kremalı Sütlü Hindi Izgara

Hafif ızgara tarifine bu kez biraz kremayla küçük bir heyecan katmaya ne
dersiniz? Kremalı sütlü hindi ızgarayı yeşillikler, fırın patates ya da tane tane
dökülen bir pilavla tamamlayabilir; akşam yemeğinizi güzelleştirebilirsiniz. İşte,
kremalı sütlü hindi ızgara tarifi:

● Hindi dilimli filetoları çukur bir kabın içerisine alıp zeytinyağı, süt, krema,
dereotu, soğan suyu, dövülmüş sarımsak ve bütün baharatlar ile güzelce
karıştırın.

● Marine ettiğiniz hindi dilimli filetoları buzdolabında en az 20 dakika
dinlendirin ve ızgarada veya tavada pişirin.

● Nefis kremalı ve sütlü hindi tarifiniz hazır!

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kremalı Sütlü Hindi Izgara Tarifi

 

5. Kremalı ve Mantarlı Bonfile

Krema ve mantar ikilisi bu kez yumuşacık bonfile ile buluşsun, özel
misafirlerinizle çevrili sofralarınıza konuk olsun. Siz de içeriği zengin, lezzeti
unutulmaz bir tarif arıyorsanız kremalı ve mantarlı bonfile tarifini hemen
deneyebilirsiniz. İşte, kremalı ve mantarlı bonfile yapılışı:

● Maydanozları kıyın. Mantarları ince bir şekilde doğrayın.

● Soğanları küçük küpler halinde kesin.

● Sarımsağı püre haline getirin. Bonfileleri tuzlayıp biberleyin.

● Tavayı kızdırıp 1+1/2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve bonfilelerin iki
tarafını yüksek ateşte ikişer dakika pişirip bir kaba alın.

● Tavada az yağ kaldıysa 1 yemek kaşığı yağ ekleyin.

● Soğanları ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin,
tereyağını ve mantarları da ekleyip biraz pişirin.

● Sırasıyla hardal, krema, tuz, karabiber ve etlerin suyunu da ekleyip
karıştırın sosun kıvamı biraz koyulaşınca altını kısın ve etleri ekleyip
istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin.

● Ocaktan almadan önce maydanozları ekleyip karıştırın ve sıcak olarak
servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kremalı ve Mantarlı Bonfile Tarifi

 

Hem tatlı hem de tuzlu tariflerinizde kullanabileceğiniz kremayı Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın!