Pratik Olduğunuz Kadar Lezzetlisiniz de: Tavada Pizza

Bayatlamaya yüz tutmuş ekmek dilimleri ya da lavaşları, pizza tabanı olarak kullanabileceğiniz pratik bir pizza tarifimiz var sırada. Üstelik tavada pişen bu pizzada arzu ettiğiniz tüm kahvaltılık ürünleri kullanmak mümkün. Önceden hazırlanan pratik domates sos, rendelenmiş peynir çeşitleri ve sucuk dilimleri öncelikli tercihiniz olabilir.

Tavada pizza ile Pazar kahvaltılarınız artık daha lezzetli ve renkli.

Tavada Pizza Tarifi

6 dilim

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

1 adet baget ekmek
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
12 dilim sucuk
6 adet cherry domates
100 gram eski kaşar

Pizza sosu için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı domates püresi
2 dal taze kekik
¼ çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Bayatlamaya yüz tutmuş baget ekmek dilimlerini hafif ıslatıp pizza tabanı olarak kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Ocaktan aldığınız tavada pizzayı taze fesleğen ya da roka yaprakları eşliğinde servis edebilir, bayat ekmek dilimleri yerine lavaşlarla hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

İnce ince dilimlediğiniz baget ekmeği, geniş bir tavanın tabanına dikkatli bir şekilde yerleştirin.

Pizza sosu için; küçük bir sos tenceresinde kızdırdığınız zeytinyağında domates püresi, taze kekik ve tuzu kısık ateşte koyu bir hal alana kadar pişirin.

Hazırladığınız domates sosunu ekmek dilimleri üzerine gezdirin. Rendelenmiş mozzarella peynirini serpiştirin.

Sucuk dilimleri, ortadan ikiye kestiğiniz cherry domatesler ve eski kaşar peyniri küplerine yer verip kapağını kapattığınız tavada, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirin.

Peynir çeşitleri eriyen ve üzeri kızaran pizzayı dilimledikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.